Woensdag 17-6-2020

De laatste weken zijn wij in de huisartsenpraktijk min of meer ‘normaal’ in bedrijf. Hoewel de aantallen telefoontjes (inclusief soms het beeldbellen) en emails hoog blijven, zijn ook de consulten in de praktijk alsmede huisbezoeken in aantallen toegenomen. Gelukkig maar, het lijkt weer enigszins te normaliseren.

Hoewel de richtlijnen nog steeds actueel en bindend zijn, lijkt het alsof we weer meer bewegingsvrijheid hebben, in algemene zin maar uitdrukkelijk ook bij ons in de praktijk. Als u een afspraak wilt, geldt de normale route via de assistente (bellen of mailen), nadat er een aantal controlevragen zijn gesteld zult u – indien verantwoord en mogelijk – een afspraak aangeboden krijgen.

Verder gelden onderstaande richtlijnen in aangepaste vorm nog steeds.

1. Alle patiĆ«nten die hoesten, keelpijn hebben met/zonder koorts mogen niet naar de praktijk komen! In principe geldt: thuisblijven, uitzieken. als u ichr erg ziek voelt, kunt u het beste bellen/mailen en dan beoordelen we of het nodig is om een huisbezoek af te laten leggen door uw eigen huisarts of een waarnemend huisarts. Bij niet ernstig ziek zijn en twijfel omtrent corona geldt dat u op het eind van de dag kan worden gezien waarbij we PBM (beschermingsmaatregelen) gebruiken. Belangrijk: kom niet zonder voorafgaand overleg!

2. De huisarts en het huisartsenteam (praktijkondersteuners) hebben het reguliere spreekuur weer opgestart. Indien gewenst en indienmogelijk kunt u op de praktijk worden ontvangen. U wordt verzocht plaats te nemen in de wachtkamer. Binnenshuis volgen we de landelijke richtlijnen op (anderhalve meter afstand betrachten, minder patiƫnten in het pand aanwezig dan gebruikelijk).

3. Recepten moeten voorlopig nog in apotheek Grave of Schaijk worden opgehaald, dus niet in Reek. Excuses voor de overlast. Mogelijk dat dit binnenkort gaat wijzigen en u weer uw medicijnen in Reek kunt ophalen.

4. Als u twijfelt: kijk op www.thuisarts.nl of www.rivm.nl of bel 0800-1351. Natuurlijk kunt u ook de huisartsenpraktijk bellen of de GGD 088-1447272 maar reken op een lange wachttijd.

  • De prikdienst van Bernhoven zal tot nader order niet komen prikken op de prikpost bij de huisartsenpraktijk te Reek. U kunt nog wel terecht bij de prikpost bij Dorpshuis Phoenix in Schaijk tussen 8.00-12.00 en afdeling bloedafname in Bernhoven te Uden. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van Bernhoven www.bernhoven.nl onder de informatie bij prikposten.

.