Vrijdag 9 oktober 2020

U zult het gemerkt hebben: maatregelen omtrent corona zijn weer aangescherpt, geldt inmiddels ook voor deze huisartsenpraktijk. Zie de aanpassingen hieronder:

1. Alle patiënten ouder dan 10 jaar die hoesten, keelpijn hebben met/zonder koorts en problemen het de reuk/smaak mogen niet naar de praktijk komen! In principe geldt: thuisblijven, uitzieken. Als u zich erg ziek voelt kunt u het beste bellen/mailen dan beoordelen wij of het nodig is om een huisbezoek af te laten leggen door uw eigen huisarts of waarnemend huisarts. Bij niet ernstig ziekzijn en twijfel omtrent corona geldt dat u op het eind van de dag kan worden gezien waarbij we PBM (beschermingsmaatregelen) gebruiken. Belangrijk: kom niet zonder voorafgaand overleg!

2. Het reguliere spreekuur van huisarts en POH-ers blijft bestaan in inachtneming van enkele regels: U wordt verzocht plaats te nemen in de wachtkamer met mondkapje op. Binnenshuis volgen we de landelijke richtlijnen op (anderhalve meter afstand betrachten, minder patiënten in het pand aanwezig dan gebruikelijk, Mocht er na overleg huisarts of assistente geen sprake zijn van corona (-besmetting) mag het mondkapje eventueel af).

3. Recepten vanuit Grave worden weer in Reek geleverd (onder voorbehoud gezien de mogelijke lockdown in de nabije toekomst). Overleg met de assistente zodat er geen misverstand ontstaat. 4. Als u twijfelt: kijk op www.thuisarts.nl of www.rivm.nl of bel 0800-1351. Natuurlijk kunt u ook de huisartsenpraktijk bellen of de GGD (088-1202) maar reken op een lange wachttijd.

4. Prikpost Bernhoven. Ziekenhuis Bernhoven heeft definitief besloten kleine prikposten zoals in Reek te sluiten. Bernhoven prikt wel op de buitenpost in Schaijk aan Bossestraat 2. U kunt terecht bij de prikposten van Bernhoven na het maken van een telefonische afspraak op nummer: . Kijk voor de meest actuele informatie op de website van Bernhoven www.bernhoven.nl

 

 

.