Reek, februari 2021

Vaccinatie

Nederland is massaal bezig met de vaccinatie tegen het coronavirus. De overheid bepaalt hierin de volgorde. Kwetsbare mensen in (kleinschalige) woonvoorzieningen en zorgverleners, onder andere huisartsen en hun team krijgen voorrang. Daarna volgen vitale ouderen, te beginnen met 90-plussers, 80-plussers, enzovoorts. Vanwege meerdere factoren blijkt sprake van vertraging in deze gigantische operatie. De GGD-en zijn belast met de uitvoering hiervan en roepen per brief op.

Mensen onder de 65 jaar en kwetsbare patiënten die thuis wonen worden in Brabant vanaf februari in groepen opgeroepen en door de huisartsen en medewerkers gevaccineerd. U krijgt hiervoor een uitnodiging per post.

Bij vragen over volgordes en praktische consequenties omtrent vaccinatiebeleid kunt u het beste de GGD bellen (0900 3646464) of de internetsite bezoeken www.ggdhvb.nl of www.RIVM.nl of Rijksoverheid.nl.

Maatregelen omtrent corona :

1. Alle patiënten ouder dan 10 jaar die hoesten, keelpijn hebben met/zonder koorts en problemen het de reuk/smaak mogen niet naar de praktijk komen! In principe geldt: thuisblijven, uitzieken. Als u zich erg ziek voelt kunt u het beste bellen/mailen dan beoordelen wij of het nodig is om een huisbezoek af te laten leggen door uw eigen huisarts of waarnemend huisarts. Bij niet ernstig ziekzijn en twijfel omtrent corona geldt dat u op het eind van de dag kan worden gezien waarbij we PBM (beschermingsmaatregelen) gebruiken. Belangrijk: kom niet zonder voorafgaand overleg!

2. Het reguliere spreekuur van huisarts en POH-ers blijft bestaan in inachtneming van enkele regels: U wordt verzocht plaats te nemen in de wachtkamer met mondkapje op. Binnenshuis volgen we de landelijke richtlijnen op: anderhalve meter afstand, minder patiënten in het pand aanwezig dan gebruikelijk. Mocht er na overleg huisarts of assistente geen sprake zijn van corona (-besmetting) mag het mondkapje eventueel af).

3. Recepten vanuit Grave worden weer in Reek geleverd. Overleg met de assistente zodat er geen misverstand ontstaat.

4. Als u bij klachten twijfelt: kijk op www.thuisarts.nl of www.rivm.nl of bel de GGD 088-1202.

5. Prikpost Bernhoven. Ziekenhuis Bernhoven heeft definitief besloten kleine prikposten zoals in Reek te sluiten. Bernhoven prikt wel op de buitenpost in Schaijk aan Bossestraat 2. U kunt terecht bij de prikposten van Bernhoven na het maken van een telefonische afspraak op nummer: 0413-401908. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van Bernhoven www.bernhoven.nl

Blijf gezond!

Huisartsenteam Reek

 

 

.