Woensdag 9-9-2020

De laatste maanden zijn wij in de huisartsenpraktijk min of meer ‘normaal’ in bedrijf. Hoewel de aantallen telefoontjes (inclusief soms het beeldbellen) en emails hoog blijven, zijn ook de consulten in de praktijk alsmede huisbezoeken in aantallen toegenomen. Gelukkig maar, het lijkt weer enigszins te normaliseren.

Hoewel de richtlijnen nog steeds actueel en bindend zijn, lijkt het alsof we weer meer bewegingsvrijheid hebben, in algemene zin maar uitdrukkelijk ook bij ons in de praktijk. Als u een afspraak wilt, geldt de normale route via de assistente (bellen of mailen), nadat er een aantal controlevragen zijn gesteld zult u – indien verantwoord en mogelijk – een afspraak aangeboden krijgen.

Verder gelden onderstaande richtlijnen in aangepaste vorm nog steeds.

1. Alle patiĆ«nten die hoesten, keelpijn hebben met/zonder koorts mogen niet naar de praktijk komen! In principe geldt: thuisblijven, uitzieken. als u ichr erg ziek voelt, kunt u het beste bellen/mailen en dan beoordelen we of het nodig is om een huisbezoek af te laten leggen door uw eigen huisarts of een waarnemend huisarts. Bij niet ernstig ziek zijn en twijfel omtrent corona geldt dat u op het eind van de dag kan worden gezien waarbij we PBM (beschermingsmaatregelen) gebruiken. Belangrijk: kom niet zonder voorafgaand overleg!

2. De huisarts en het huisartsenteam (praktijkondersteuners) hebben het reguliere spreekuur weer opgestart. Indien gewenst en indienmogelijk kunt u op de praktijk worden ontvangen. U wordt verzocht plaats te nemen in de wachtkamer. Binnenshuis volgen we de landelijke richtlijnen op (anderhalve meter afstand betrachten, minder patiƫnten in het pand aanwezig dan gebruikelijk).

3. Bij acute corona gerelateerde klachten kunt u de GGD bellen voor een test: 0800-1202 Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl of www.rivm.nl of bel 0800-1351.

4. De prikdienst van Bernhoven zal niet meer komen prikken op de prikpost bij de huisartsenpraktijk te Reek. U kunt terecht bij de prikposten van Bernhoven na het maken van een telefonische afspraak op nummer: 0413-401908. U kunt laten prikken bij Dorpshuis Phoenix in Schaijk tussen 8.00-11.00 en afdeling bloedafname in Bernhoven te Uden. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van Bernhoven www.bernhoven.nl voor informatie bij prikposten.

.